Monday, April 30, 2012

Program Hari Ahad

Korang buat ape cuti hujung minggu? shopping? masak? kemas rumah? watever la kann.. Bagi orang bujang dan kesepian seperti aku, haruslah ade back up planning kan bile terase mati kutu duk di rumah..

Kesedaran terasa bosan pon dah tenghari. Last last minit me dgn Nini (anak mak angkat) decide nk p cinema! Kami mmg da lame rase teringin nk tgk Titanic 3D.. so, bile ade peluang keemasan haruslah tidak dilepaskan.. Jam 12 tengahari da time tu tayar kete ku bergolekk.. Sesambil jalan kami search kt internet showing time cite tu..

Haiii, ape nak dibuat.. kt cinema Kuala Selangor da tak kelua pulak cite tu.. Yg ade cume kt Pavilion, Berjaya Times Square, One Utama and Mid Valley Megamall.

Kami sepakat nak kejar tiket jam 2.15 ptg kt One Utama.. mmg dan lah nak sampai.. Tp apekan daya, carik p rking dkt setengah jam!! Tu pon kami nyelit je kt tempat tempat yg sepatutnye bukan tmpt parking. Sadis ! Yang lg haru, tiket pulak dh sold out...

Search lg di internet, kt Mid Valley punye cinema ade tiket kul 3.20 ptg. Berkejar pule ke sane.. Tak berape dan nak sampai, carik parking lg satu hal! apelaaaa nasib, banyak sungguh dugaan hehe..

Q panjanggggggg nak beratur beli tiket! Nekad nak amik tiket kul 7.25 ptg pulak! Seat kosong tinggal 8 jek. kalo tak sempat, kami cadang mau amik tiket Gold Classss! Puas hati.

Alhamdulillah, dpt tiket walaupon dpt seat paling depannnnn skali. Memasing piyed mmg takde mslh nak amik tiket kul 7.25 ptg kan... 1 tiket baya rm20 hokayyy. 

Duduk minum di food court, then jalan jalan pusing mall, ke toilet.. jalan jalan, then ke toilet lg. Lepak di McD. Early dinner sesambil nak merase Horlick Mc Flurry tu kannn. Duduk di McD till kene halauu sbb ade org lain nk mkn takde seat! cisssss..

Ke toilet lagikk..

Beli pop corn n terus masuk panggung.

Cerita yang sama, yg berbeza cume 3D.. dpt rase mcm real.. Erm, Titanic tak penah membosankan! 

Keluar cinema carik toilet lagik! Then baru lahh gerak pulang. Lewat jugak sampai tadi. Titanic ditayangkan 3jam lebey gak. 

Im confused. rutin kami harini asyik nak ke toilet saje. awat? tak minum nutrici pon bleh jadi camtuu.. tak kesahla kan!



p/s  : will upload pix later. im promise! nite, okbai.

2 c0mplaints:

wida said...

amboi..kemain lagi yer

lyly yana said...

@wida
Sekali sekala ape salahnyeeee

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...