Sunday, March 18, 2012

PINK


Assalamualaikum ;

Entry harini nak sesembang pasal PINK. Ape ade dgn PINK ney? Special sangat keeee? Agak2 ramai ke yang minat or fanatik dengan kaler PINK? Mcm kakak aku, suke bebenarr dengan kaler PINK

Okay, entry ni bukan nak cerita asal usul wane PINK ye tuan tuan dan puan puan. Yang sebenarnya (intonasi lagu Yuna hiks) nak cerita kat korang yg family aku da decide untuk memilih wane PINK sebagai tema baju Raye tahun niii. Hikss.

Disebabkan ade dalam kalangan family aku yang tak suke nak berbaju bergaye boria, so as usual seperti tahun tahun sebelum ni memasing bebas nak carik baju ape ponn tapi yang penting, wane mengikut tema yer. 

Jangan jadi mcm raye 2 tahun lepas, sume orang pakai baju tema KELABU, aku sorang yg lari tema. Demm. Itula suke sgt nk low profile kan? Eh, motip?

Macam ramai lelaki yg gelimat gelimat nak pakai kaler PINK kan? Sbb biase la mentaliti masyarakat kite ni kekonon PINK tu kan sinonim dengan pompan jerr. Tapi kitorg tak kire, tahunn ni sumeorang laki dalam family kitorg mesti memakai baju PINK yee ; auww mesti jambuuu.

Baju raye aku da beli. Aku rase baju yg aku hanta kt Tailor banyak yg kaler PINK. So belom decide nak pakai yang mane 1 time raye pertama nanti. Hee tunggu jela apabila tibe masenye nanti okayy hiks.

Sabtu lepas ; 10.03.2012 aku meroyan ke Jalan TAR KL.. Sempat ler sambar kain ela untuk makcik aku.. Nak carik yg matching untuk Abah sekali tak jumpe pulakk kan. Petangnye terpakse menapak ke Arked Man Sungai Besarrr nak carik kain ela untuk baju melayu Abah. Wane PINK belacann kate kakak ipar aku.. 

Jangan lupe nantikan ke PINK an kitorang time raye pertama nanti. Tunggu ai upload gambauuu yer. Tp sebelom tu kene puase sebulan dulu okay. Motip aku over eksaited haha gile tade modal ah tu nak buat kt blog ni. Hiks.

Ape pon doakan kite semua dipanjangkan umorrr disehatkan tubuh badan dibukakan pintu rezeki nak carik baju PINK lain yg lg gojess phew.



p/s (1) : untuk baby baru dalam family aku nanti, pon tak terkecuali mengikut tema PINK okayy.. hip hip horeeey tak saba nak ciyom bau baby baru lahirrr.


p/s (2) : TEMA BAJU RAYE KORANG KALER APE?

6 c0mplaints:

wida said...

pink belacan tu mcm mane?
kain akak nnti ko belikan kat pdg kan?

zue_ra said...

Saya pon suke Sgt pink kaler...

lyly yAna said...

@wida
nk beli kat padang, sempat ke nak jahit nanti??

lyly yAna said...

@zue_ra
pompan la katekannn.. hiks

wida said...

laa..ingat nak belikan kat pdg.pastu bg ukuran baju..jahit kat sabak. x sempat ker?

lyly yAna said...

Stkt sepasang sempat kot. Dh tu nk bg ukuran cmne lak?

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...