Monday, March 21, 2011

HAQQI & AINI

teruja teruja nye aku nk merai Majlis Pernikahan dan Persandingan sepupu aku ni taww.. alkesah pasal majlis dibuat pada hari jumaat, 18 Mac 2011 - so aku pon apelagi kn, haruslah m'apply cuti cuti.. takpe takpe, i loikeee... 

nk dijadikan ceriteranye khamis,17 Mac 2011 pas office hour tu bergegas la aku tkn minyak balik ke Batu 38, pasal depa da menanti aku utk gerak ke KLANG, rumak Pak Usu aku :)

sesampai di KLANG, selepas kenyang dibelanja makan dek YONG aku, gerak dan setelah tiba di kediaman bakal pengantin, minum2, jamu kueh mueh, sembang2, gelak ketawa sambil menonton "Mantera Anjasmoro".. bergerak la aku pulang utk beradu di rumah YONG aku, kt Pandamaran Klang..

jam 09.00 pagi keesokan harinye - iaitu hari pada waktu kejadian, 18 Mac 2011.. bergherak la kami ke rmh PAK USU aku, nk menolong masak ler gayenye, pasal dedengar cite nk wat kenduri doa selamat sikit ler pade tengahri tu... bertungkus lumus kami semua menjayakan kenduri pd tengahri tu... 
selepas kenduri tu da semua pon kekenyangan makan lauk pauk yang banyak dan enak belaka.. antaranya, Ayam Goreng Berempah, Gulai Udang, Sutun Goreng Tepong, Kerabu, Sayur Campur, dan bermacam macam lagii.. sebelom waktu solat jumaat balik ler aku ke rmh YONG aku, nk berehat dan bersiap untuk majlis seterusnye...kire mmg padat dan sempit la jadual hari tu, tak nyempat2 aku nk lelap...

Jam 03.00 petang, pegila aku semula ke rmh PAK USU aku tu.. kali ni kami berkumpul nk gerak ke Seksyen 7, Shah Alam.. ceritanye ade 1 banglo ni dah disewakan sebagai tempat kami nk melepak dan bersantai santai... besh besh, da sampai kt situ baru la depa yg bau2 masyam tu nk bersiap siap...


selepas asar, baru la kami beramai ramai berkonvoi ke Dewan MBSA Shah Alam, utk majlis Akad Nikah Haqqi & Aini :)






Alhamdulillah, selamat sudah semuanya... Didoakan semoga kalian berdua bahagia hingga ke syurga...
Selepas memakan hidangan yg disediakan, pulang dan bergerak pulang la kami ke rumah persinggahan itu semula, dan kepada yg berkenaan pon menyiapkanlah diri untuk Majlis Resepsi sebelah malam pulak.. Pada yang berkenaan je ye tuan tuan dan puan puan sebab pihak pengantin perempuan da hadkan jumlah yg bole hadir sebab alkisah majlis ni dibuat di dewan.. kome layankan la gambar ye utk tengok sape yg layak menang baju paling shantek berjalan di red kapet..hihihi, takpe takpe yg penting tak saba nk tengok gamba gamba dan video abg photographerrrrr..mesti santek kn kn kn...















sesungguhnya aku amat malas nk menyusun gambar gambar ini... better than nothing kot? more picca, singgah fesbuk ya!

3 c0mplaints:

wida said...

wah bestnya...grand gitu?
mane budak2?x nampak pon!

lyly yAna said...

@wida
oww mase majlis malam tu, pihak lelaki leh bwk 30 org pengiring je n for sure la majlis tu xleh bwk bebudak tu kire majlis formal la gitu sbb ramai vip yg dtg kot..

norzaimah said...

mmg seronot....yg tak seronot...sebab sye takde disitu...:(

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...