Monday, October 10, 2011

penyakit berjangkit


" MASYARAKAT kita terutama kaum Melayu sememangnya cukup sinonim dengan melatah terutama golongan berumur. Menghibur dan mencuit hati. Mungkin itulah gambaran paling tepat bagi menggambarkan gelagat mereka yang melatah ini. Jika diperhatikan, apabila seseorang melatah, dia seolah-olah hilang pertimbangan dan lupa seketika perbuatan yang dilakukan. Anehnya, tiada siapa yang akan menjauhkan diri daripada mereka yang melatah malah latah mereka berpanjangan jika terus diusik. "


[ Baca info selanjutnya : di sini ]



lawak kn muke pakcik ni? ni officemate ai. merangkap kawan, bapak, advisor, supervisor hehe, andddd kawan sakat sakat.. ai panggil pakcik ni wak Jamal. time gedix gedix nk buat wak ni menggelabahhh, nk mintak tolong, harusla panggil Abang Jamal. haha geli geli.

die baik sangat............... da mcm bapak2 je kt opis tu. kalau ai ade buat salah sikit, mesti die akan bg nasihat, tukang tegur.. since abah pun da penah pesan kt wak tlg tengok2 kn & jaga aii... yelah sejak dulu lg wak ni da kenal ngan Abah..

wak ni sgt banyak pengalaman, yelah dia dh lagi dulu mkn garam dr kite kn.. so ape2 pun mesti dia akan bg pendapat & jadi penasihat.. lagi2 pulak dia memiliki sifat simpati dan empati plus sgt caringgggg..

tapi, perangai die tuuuuu suke buat org geram !!!
mane taknye, suke sangat sakat orang, carik pasal.. selalu la ai jd mangsa.. tau2 ade je barang yg hilang.. tau2 tudung kene tarik.. macam2 yg di buatnyee.. tula jadi bahan ketawa kt opis.. nk hilangkn stress la konon.

lagi 1, die mempunyai penyakit MELATAH okayyy.. itula pun jadi bahan kitorg sume nk sakat die. bile kene tang timing nye tu, memang la pantang senggol sikit pun da melatah. terkekek kekek gelak tgk gelagat die. hehe


natijahnye pd ai.. bile da selalu sgt sakat die, ai rase penyakit wak jamal da menjangkit la kt ai. adoi, wak jamal tu suke la bile ai jadi anak didik die.. pantang terkejut, terkeluar la jeritan / latah.. kt mane nk carik ubat penyakit ni eh??

2 c0mplaints:

wida said...

tu lah..jgn usik org melatah..nnti berjangkit!

lyly yAna said...

@wida
da berjangkit pon.. hihih

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...