Friday, February 24, 2012

gembira dalam duka

Peringatan ! Entry ini adalah entry emosional. Sesiapa yang terase diri dia lembut hati dan sensitif (macam aku), sile la standby tisu awal awal... 

Entry ini jugak merupakan entry "poyo" (ade orang marah aku cakap "poyo" , tapi takpelah aku tetap suke nak gune perkataan ni)

Harini last day aku kerja. Bukan aku diberhentikan dan bukan aku letak jawatan okay. Aku last day keje sebab next week aku bakal bercuti seminggu. Yehuuuu !!! 
So, 5hb Mac nanti baru la aku start keje semula. Oh time tu mesti mood malas nak datang keje menyerang aku. Abislaaa..

Nak tau sebab ape aku nak cuti lelame nih? sanggup tu u berkorban Cuti tahun. Fuhh 5 hari serasa macam air mengalir, agak2 kalau aku nak kawen tahun ni sure2 cuti aku tak cukup, terpakse amik MC. eh, over pulakkk.

Merujuk pade entry ini :  klik sini : atas sebab musabab itu ler aku kene cuti panjang neh. Malam isnin nanti aku akan bergerak ke rumah kakak aku kt Terengganu. Tapi no no no wayy la nak pergi drive sendiri, aku pergi naik bas sebab hari Khamis tu nanti aku ikot kakak aku sefamily yang berhajat nak balik kampung. Nak tau ape hajat nye, pi la bace belog die...

Memang suke n tak sabar sangat nak p rumah kakak aku tu.. Mane tak nye, aku rase tahun lepas takde pon aku ke sane.. Selalunye tiap tahun aku gi sane melepaskan rindu kat die.. Lagi pulak memang aku tak sabar sangat nak habiskan mase dengan anak buah aku si WAIZ yang keletah tuuuu. 

Tapi dalam mase yang same, berat hati.. sedih.. Nak tinggalkan kawan kawan kt opis nih.. Memang la korang akan kate statement aku macam poyo. Eh, bukan la kau nak pindah ke hape kan. Macam la takbleh nak jumpe lg nanti.

Tapi aku ni memang jenis camni. Aku ni memang jenis kalau da rapat sangat dengan kawan tu, aku memang cepat sensitip dengan perkara yang melibatkan dorang. Sebab tu kalau ade orang buat tak elok kt kwn2 aku, mesti aku pon terase tempiasnye...

Lagi pulak, dorg la kawan kawan yg rapat dengan aku sejak 2 3 4 5 6 menjak nih. Dengan dorang la aku share hobi, spent time.. Kalau takde dorang, aku nak kawan dengan sape tah.. Yela aku ni terpinggir je keje sorang2 dok dalam library nih.. Agaknye kalo dorang yang tak rajin nak call aku ajak p makan sesame, mesti aku makan sesorang je kat kantin tu. Sedih kan.

Lagi pulak kan dengan dorg la aku share ape2 cerita pon, tak kisah la cerita yang seronok ke, nyakitkan hati ker.. Kalo tak, agaknye aku makan hati pendam sesorang. Sedihkan..

So, atas sebab itu.. Korang rase aku patut tak rase sedih dan emo macam ni? Serious tauu, aku menangis bace komen2 dorang kt group kitorg.. And aku menangis time one of them, Kak Farah call aku.. Over kan?

Sebab aku ni jarang cuti, kekadang weekend pon kitorg spent mase sesame (kekadang laarr) so bile lame x jumpe dorang camni nanti, aku tak tau la kan macam mane la rasenye nanti.. Mesti rindu sangat.. Ishhh tak dapat nak bayangkan..


dalam pada GEMBIRA nak spent time dengan akak...

 

tapi.......



rase SEDIH nak tinggalkan kawan kawan


Ibaratnye perasaan aku sekarang ni.....


2 dalam 1 : GEMBIRA dalam DUKA
 

9 c0mplaints:

wida said...

ajaklah semua kawan2 tu cuti sama2..hiks

nadianasir said...

hukhuk...hati2 tau..jg diri bebaik ye....

lyly yAna said...

@wida
Tu next time punye planning...

lyly yAna said...

@nadianasir
Ok kak.. Korg pon take care. Nnti kite beli kopok ye

lyly yAna said...

@nadianasir
Ok kak.. Korg pon take care. Nnti kite beli kopok ye

zue_ra said...

so touching statement;(...but i like it...mis u so much gurl..don`t noty2 ok...

miss ina said...

sunyi tnpa dirimu...huhu
beli kopok byk2 ek...hihi

lyly yAna said...

@zue_ra
Jumpe next week kak :-(

lyly yAna said...

@miss ina
Rindu nk kacau akak nk nyakat akak n yg lain lain.....

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...