Wednesday, January 4, 2012

berjuang dengan "bende alah"


Assalamualaikum ...

Ahaaaaaai, penat badan - penat kepala - penat mata - penat jari - segala2nya penat !
Termasuk harini (Rabu), maknenye dah 2 harila ai dok menghadap "bende alah" nih.. Macam kerja senang, tapi bak kate orang - Bukan Senang Nak Senang.. Kan ?


sumber : google

Apakah?

Lebih kurang macam dalam gambar tu laa "bende alah" yang aku tengah hadap sekarang nih. Bukan buat kalendar ye.. Bukan cetak kalendar.. 

Tapi....

Buat PLANNER.. Tau kan PLANNER tu ape? Takkan tak tau kot. Kerjanya memang senanggg, just kena masukkan semua program, mesyuarat & kursus yang ILDAS buat kat dalam PLANNER tu. SEMUA okayyy... Kene masukkan ikut tarikh. Bukan aci letak je tauuu. Senang kan?

Bayangkan yee... Kekonon jumlah kursus, ade la dalam 160 kursus untuk tahun 2012 nih. Tu belom campur meeting meeting, bengkel, seminar, etc etc etc etc. So, camne nak key in semua bende dalam PLANNER yg berbentuk gambar di atas tu?

Dan percayalah, aku buat semua tu hanya gunakan Microsoft Publisher ye tuan tuan.. Tak payah nak tempah tempah kat pembekal. So far, da 3 tahun berturut-turut aku buat PLANNER camni untuk bos aku. Dan bermula dari tahun lepas, dia dah arahkan aku fotostat PLANNER ni untuk bagi kat Pegawai-pegawai lain pulak. Hamik kauu. Kan ke haruuu.

Agagaaaaga, tahun nih macam pening nak buat, haha. Pasal sebelum buat PLANNER ni, aku nak kene semak balik pulak tarikh2 kursus2 tu. Da comform, baru bleh masukkan dalam PLANNER. Pastu tahun nih siap aku pulak yang kene susun tarikh2 meeting & program2 lain tu. Aci dan jelaa aku letakkk. Adoi.

Pasni boleh keluarkan quotation, hekhek. Nak claim kat Unit Kewangan, kekonon aku nih ade syarikat percetakan ke ape? Perasan !


11 c0mplaints:

miss ina said...

untongla jd org kuat bosss,,,hekhek

zafiriqahan said...

cian die....law akk lg x th nk buat..ko kn hrpn ildas....haha.

zafiriqahan said...

yanakn hrpn ildas...hahaha..

wida said...

nape lah susah2..nape tak order/tmph dgn org.
x de bujet ek..kedekutlah jais ni

lyly yAna said...

@miss ina
jd org kuat pon, markah belum tentu dpt cemerlang. hai entahlaa

lyly yAna said...

@zafiriqahan
tahun depan akak buat pulak ye...

lyly yAna said...

@wida
tahun bile tah penah tempah sekali tapi, x memnuhi citarasa kot.. huhuh

zafiriqahan said...

owh..x mo2..kt ildas ko jela yg terhebat blh buat planner ildas..yana the best!!!

lyly yAna said...

@zafiriqahan
gelabah, xyh nk puji sgt ye kak...

wida said...

alah..kata je lah, yg ko buat jugak menepati citarasa diaorg ek..ceh

lyly yAna said...

@wida
jgn ckp mcm tu, lili ni org yg sgt merendah diri...phew~

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...