Monday, January 9, 2012

kuale kuale selangor

Awal awal lagi da planning dengan Yong, hari Ahad (08 Januari 2012) nak pegi melawat Haziq kat asrama.. Dan awal awal lagi da pesan kat kawan aku, hari Ahad kereta mesti da sampai kat rumah, sume gara gara Haziq. Rindunye kat anak buah yang sorang nih. Sebelum ni pun berminggu minggu tak jumpe, tapi still okay takde nak rindu ke ape. Tapi kan lain perasaan nye bile die ade kat asrama. 

Tak sangka minggu ni dia bleh keluar outing dengan family. Yong awal awal lagi da amik dia kat asrama, bawak pegi tesco beli barang. Aku sampai, da lambat. Dorang sume da tunggu depan Restoran Nasi Ayam Gemas. Siap siap nak makan. Biase la Helmy, nampak Maksu je - semedang cakap lapar. Sabar jelah. 

Dah makan, solat dulu kat surau tesco. Then Yong tinggalkan Haziq dengan aku. Yong terus balik Klang, tak payah nak patah balik ke sekolah Haziq dah. Time tu jam baru kul 3 petang. Haziq da pesan awal, bole keluar sampai kul 5.30 petang je tau. Ok then.

Yong suruh offer Haziq, nak ke pegi Sekolah Sains K.Sel, jumpe abg sepupunya - Syafiq. Pucuk dicita ulam mendatang. Memang aku gerenti dia takkan tolak tawaran aku. Aku pegi, KakFia (Mak kepada Syafiq), pon belom sampai lagi.. So kitorg pon duk jela sembang sembang kt pondok sekolah tu.

Dekat sejam gak tunggu family Syafiq tak sampai sampai. Kering tekak, aku offer budakbudak tu KFC.. Suke la masing masing.. Siap beli KFC tengok tengok Kak Fia da sampai.. Aku sampai tengok budak 2 orang tu tengah makan nasik. Aik Haziq kate da kenyang tadi.. Berselera je tengok dorg makan. Biase la kalo duduk asrama, kan tak sama rasenye dengan makanan yg biasa kita makan kt rumah..

Dekat kul 5.20 baru aku gerak hantar Haziq g asrama. Mujur dekat dari Sekolah Sains tu. Sempat lagi aku dok kiwikan kasut kulit Haziq.. Sebelum balik tu aku sempat tanya, "Minggu depan nak suh Maksu datang lagi ke?".. Haziq jawab: "Datangla, nanti Haziq call yer kalau ada nak beli apeape".. Hehehe.. Ai aiii sir!




13 c0mplaints:

wida said...

kete sape pulak ko naik..ingay gi dgn kak fia dr sabak

wida said...

kalau cam tu gaya haziq mkn..akak balik nnti tgk budak tu dah sama gemuk dgn emy & pojan!

wahida said...

tetiba rasa nak mkn kepsi balik ni...

lyly yAna said...

@wida
hahaha, naik viva sdn. bhd.
lili hanta haziq balik asrama terus masuk toilet buang air besa... kekenyangan katenye

lyly yAna said...

@wahida
beli jgn x beli.. chezzy wedges ohsemm

wida said...

ko dah beli kete ker..senyap2 jer. tak cite pon:(

lyly yAna said...

@wida
kak, lili beli kete 2nd jer.. huhu, itu je yg mampu.. beli dari kawan.. VIVA.. nk beli kete baru, tunggu abg x bg2 deposit ponn.. tskk kesian kan

wida said...

mkin pnjnglah langkah pas ada kete ni.
jaga diri tu..jgn asyik melencong jer.

lyly yAna said...

@wida
melencong tempat yg sepatutnye.. melawat anak buah.. hehe yg kt tengganu tu tunggu ade keyakinan baru sampai sane..

wida said...

kete kancil abg pernah balik smpai sabak..
viva tu boleh sangat lah...

lyly yAna said...

@wida
takut nk drive sesorang.. hiks

RYS AREESA NASIR said...

tak lama lagi sampailah si lyly tu keliling m'sia heh heh...

lyly yAna said...

@RYS AREESA NASIR
keliling mesia sesorg x best.. hehe

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...