Friday, January 4, 2013

New Baby Project

Assalamualaikum korangs..


Ni nak kasi habaq sket.. Nk story siket..
Tetibe semalam (Rabu 02.01.2013),  aku dapat job..
Yg peliknye, bukan dapat job mekap..
Tapiiiiiii...
Job utk DIY Wedding Guestbook
Guestbook ni buku tetamu la maknenye.
Ala jaman moden sekarang, ade sesetengah seseparuh
penanten sediakan buku tamu kt 1 sudut atas meja khas..
kat buku tu tetamu bleh la tulis wish dan doa utk penanten.
Guestbook / buku tamu tu leh la jd kenang2an
utk si mempelai. nnti dah tua2 belek2 buku tu, 
mesti gelak gelak baca ucapan2 dlm buku tu..

Tapi tak semua org diwajibkan conteng buku tamu tu..
Sesapa yg rajin jela kann.. Dan dari situ gak nanti
penanten leh tau si polan si polanah ade dtg ke 
majlis dia tu. Yela, time kenduri kan 
penanten busy so kengkadang tlepas pandang or 
tak terlayan tetamu2 yg ade dtg tuuu.

So cukup panjang lebarrr tak penerangan aku 
pasal Guestbook / Buku Tetamu ni? Hehehe..

Itulah project baru yg aku kene siapkan..
Majlis customer (chewahh) aku tu nanti pd bulan  Mei 2013
Banyak masa lg nak carik idea neh. hehe

Manela taukan.. permulaan yg aku nk wat ni nanti, 
bakal jd 1 bisnes part time gak kan..
who knows kannn. 
Alhamdulillah kalo ade rezekinye nnti.. Aamiin.

In Shaa Allah, aku akan update lagik bile DIY Project 
ni dah siap nanti.. Sooo tunggu tau apela nasib
Guestbook yg jadi tu nanti..


p/s : nk start beli barang siket2..

4 c0mplaints:

RYS AREESA NASIR jr said...

Wah, creative la lYly ni... chayok!

mamawaiz said...

hr tu akak gi kenduri kawen anak saudara bos.mmg dia ada buat guest book ni..siap sedia kamera yg kuar gambar terus tu.selain tulis ucapan..leh tepek gambar.sedia pen kaler banyak...stiker, pastu buat topeng utk guest amik gambar...ayat2 cool..jadilah. mesti gempak. n kamera tu murah je...x smpai 3ratus pon.
kalau akak kawen zaman skrg..mmg dah buatlah, haha

lyly yana said...

@RYS AREESA NASIR jr
xtau lagi jd creative ke tak kak. hehe

lyly yana said...

@mamawaiz
huarghh bnyk modalnye tu...

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...