Wednesday, November 30, 2011

Mandi Manda di Bukit Merah - Part 4

Janji semalam mau kumpul jam 7 pagi, tapi name pon janji melayu - badan penat dan letih so memang haraaaapan la nak bangun awal. Kecuali aku & kak ngah memang bangun awal sebab taknak rebut rebut bilik air. Hiks.

Sebelum ke agenda seterusnye, kitorg pon bersarapan dulu tapi taktau ape tah name tempat itu sebab aku mmg malas nk amik tau. Tapi dekorasi dan keadaan tempat makan tu macam lah aku ni berada di pasar basah tempat orang jual ikan dan sayur. Hihi. Sebab kat situ macam banyak banyak stall yg jual macam macam makanan yg berbeza. 
Abg aku order 2 pinggan popia basah, sangat sedap tapi memang rugi sebab aku tak sempat nk berkenalan mintak resepi dari si peniaga. 

Lebih kurang kul 11 pg jugak br sampai di Bukit Merah Lake Town resort. Orang tersangat lah ramai bile aku tengok berderet deret kete yang parking. Yelah name pon hari cuti. Dan pade musim tengkujuh mcm sekarang ni, for sure la orang takut nk ke pantai mau pon air terjun kan. 

Entah bape lame tunggu kaum kaum bapa berbaris panjang nak beli tiket punye pasal. Sampai naik penat aku berdiri - lom lagi penat bergurau senda melayan kerenah si Yayah. Hehehe.
Layan gamba je bole? 










p/s : Gamba tak berapa nak banyak sbb ni pon aku copy dr FB kak Lily Bungo (wifey kwn abg aku).


2 c0mplaints:

wida said...

apasai x bawak kamera sendiri..ruginya

lyly yAna said...

@wida
saye maksu yg baik, melayan anak buah sajee... takpelah ade kamera lagi canggihhhh

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...