Monday, June 4, 2012

Cerita Sepintas Lalu #1

Assalamualaikum..

Korang keje harini? Aku cuti lagi. Sokmo nak cuti je bulan ni deh. Hehe jgn la jelosss. Penat pon dak habis laie nih. Actually, jam 4.00 pagi tadi aku baru sampai KL dari Kuala Terengganu (KT). Syok sangat weekend nih, tapi at the same time aku rase belom puas lagi nk dok kt KT tu. Kalo ikotkan idea gile aku, mau mau terus duk KT terus. Mesti damai je raseee..

Hari Sabtu kelmarin, jam 07.30 pagi aku dgn anak sepupu, Dos & wife die Kak Yan & anak die yg becok si Farha Marissa (Icha) gerak la ke arah pantai timur tu. Alkisah depa yang pelawa aku join depa. Ibarat mengantuk disorongkan bantal la kan. Takkan nk lepaskan peluang mau jumpe kakak kesayangan aku yg sorg tu. .

Kebetulan dorang ade jemputan kenduri kawin kt Kemaman. So dah alang alang tu nak la tumpang tido semalam kt rumah kakak aku.

Mak aihhh, jalan jammed. Aku rase naik lenguh montot duk dalam kete jer. Haha. Memang ramai benor org yg bercuti ke arah Pantai Timur. Pasal aku perasan 2,3,4,5, org gak member2 update status kt FB yg dorg pi bercuti kt sane. 

Hampir jam 05.00 gak baru kami sampai, jumpe kakak aku kat jalan je, then kami terus gerak ke Pantai Mengabang Telipot. Tempat wajib pegi tiap kali datang KT. Tujuannye? Sebab nak makan sotong, udang, ikan goreng tepong..

Uisssssh mmg ramai org mcm semut hurung gula kt kedai tu. Nak amik sotong goreng tepung sampai berebut. Yg x dpt pegang penyepit, mmg payah la nak dapat kan.. haha lawak pon ade, tak sempat tukang masak nak letak ke talam, dah disambar dek pelanggan2 yg rakusss tu. Hehe. Alkisah kedai nye pon glamerrr sebab penah masuk Jalan Jalan Carik Pasal Makan. Haaaaa, Kedai Pak Nong namenye..

Puas hati aku dapat tido dengan Waiz ! Nasib baik die tak kekok dgn aku..

pandai betul berpura pura eh..

Malam nye kami keluar makan kt luar. Tu pong jenuh kakak aku call call kedai nak order makan. Huh, banyak kedai penuh, agaknye kaye la peniage2 kat KT minggu nih. 

Lepas mencekik, kami jalan jalan kt bandar KT, tengok lampu, tengok org main ATV.. Best best..



2 c0mplaints:

wida said...

nape muka budak tu cam tu?

lyly yana said...

@wida
Die kembungkan pipi, pastu pejam mata sebab silau hehe

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...