Saturday, June 16, 2012

Waspada dengan McD Drive Thru

Assalamualaikum korang.. Ape cerita harini? Sihat tak? Erm, rindukan entry aku tak? So sorry, balik bercuti.. Busy la pulak... Harini pon kelija + ade Karnival Sukan JAIS.. Jadinye, aku pon memang tak menyempat nak update pasal holiday haritu.. Tunggu2 gambar dari abg & kakak ipar aku pon tak sampai2.. Hehe, so pleaseeee wait ha. Walaupun lambat, tapi pasti ade perkongsian percutian dengan korang di sini nanti.. :)

Ini cerita lain, pasal McDonald's Drive Thru.. Ade ke yang tak penah pegi McDonald's Drive Thru tu? Rugi rugi hiks. Aku kalo ade nak jalan ke Klang ke, mesti singgah beli kudapkudap kat situ. Lagipun sangat suke kentang goreng nye yang masin itewww.



Haritu, usai keluar dari LCCT, balik dari holiday tu.. Aku & Ngah's family menyinggah ke McDonald's Drive Thru, dek kerana kejar mase sebab bebudak nak sekolah petang tu.. Order order order ape yg berhajat di hati... Kami beli burger, bubur, air & etc..

Then bile da dapat ape yg kami minta tu, kami pon dengan perlahan2 nye keluar dari perkarangan McDonald's Drive Thru, sesambil Ngah mengarahkan kakak ipar aku untuk check semula ape yang kami dapat tu...

Check punye check, tengok tengok ade 1 burger yang takde.. Burger yang aku order pulak tu.. heh, bengkek je rasenye... Abg aku ape lagi, bengang la jugak.. Tak pasal pasal kene uturn balik kan. Sempat gak la ckp dengan staff McDonald's Drive Thru tu, sebelum bg customer punye order tu kene la check dulu kan.. Ni tak, cakap je dah cukup tapi bile tengok ade je yang takde.. 

Yang lagi membengangkan, staff McDonald's Drive Thru tu tak mintak maaf pon tauuuu. Hais haissh..

Sebenarnye ini pengalaman kedua aku.. Haritu p McDonald's Drive Thru dengan kawan aku pon.. Kami order burger.. Sekali tengok, dapatnye BUBUR! Haish, buang mase tau tak nak pegi balik ke situ.. Sabar jelah.. 

Banyak kes cmni dah jadi.. Kalau korang belom penah kena, baguslahh.. Tapi aku da 2x lalui masalah nih. Hope McDonald's Drive Thru jagelah prestasi dorang kan. Nanti bile ramai orang komplen kang, payahla pulak.. 

 Sekian saja.. Tata.

4 c0mplaints:

wida said...

bukan kat drive thru je..kekdg beli kat kaunter pon cam tu gak.keje nak laju je..smpai tertinggal-tinggal order org.byk kali dah kena. selalu mmg mcd lah.kepsi kurang sikit

lyly yana said...

@wida
Depa kn ade KPI, estimate mase nk siapkan order org, tu yg jd gitu. Sabau jelah. Hr tu kt mcd klang beli dgn bebudak pon jd gini gak

Anonymous said...

Saya baru je order drive thru. Beli double samurai tapi dpt single patty without any lettuce plk tu.

lyly yana said...

@Anonymous
la yeke.. terkene gak ye

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...