Tuesday, December 4, 2012

Solekan Malam

Yiiiiiihiii.. Sorry lambat pulak kite update entry pasal program hari Ahad tu..
walaupun kat rumah da ade 3G, bleh on9 atas katill, tapi disebabkan kite penat sesangat sangat so kite sanggup abaikan blog kite ni (pity u!)

 So, hari Ahad 2hb Disember tu, kite pon bangun la awal. Hati ni exciteddddd sangat nk attend kelas haritu. Mule2 hari Sabtu mcm tade mood kan, skang da seghonok pulakkk. Hehe. Time tu macam biase, cik Ana buat demo dulu kt model yg sama sbb semua orang takmo jadi model. Well, semua pon nk belajar kan. Nasib baik ahkak tu volunteer mauu.

Dan seperti biasa gak, belah pagi tu kak Mas la yg mekap muka aku dulu. Kalo idak cik Ana da pesan suruh tukar partner tapi biaselahh kan, weols semua kan degil. Hiks kesian cikgu. Untuk hasil mekap ke atas muka ku pada hari tu...


Solekan malam ni nampak lebih tebal dari solekan siang. Sbb solekan siang haritu nampak macam natural jer kan. Yelah, solekan malam kn untuk p dinner ke, party ke hee. So kenela gunakan warna yg lebih terang dan menonjol. Thats why semua pon nampak tebal. Sampaikan foundation kene tepek 2 layer tauuu. Berat muka aii.

Pada hari kejadian kitorg paling lambaat siap. Semua orang da settle mekap tapi kak Mas tak settle2 mekapkan muke aku. Biase la, macam2 kejadian jadi. Muka aku kn macam kertas lukisan, bile ade je salah kene la padam, kene buat correction heheh.

Macam biase lepas siap semua amik la gamba model sesame. Heee. Meh tengok..


Eh, macam ade ter crop pulak gamba tu. Sorry sorry. Tah ngape leh jd gitu. 
Yg buat "thumbs up" tu la Cik Ana yg mengajar kami..

Tengahari tu pas lunch dapatla rehat sejam. Balik rumah, baring, mandi dan solat..
Pastu kul 2, gerak balik ke dewan. Wa wahh nervous nye sesi petang aku pulak kene mekap kan Kak Mas. Hihih. Apela jadinye nanti kan..

Yg tak sukenye, dewan tu ade kipas jorrr. Berpeluh peluh, menitik peluk pompan aku tauu. Hehehe. Dan, seperti pagi tadi jugak... Petang tu pon aku la orang yg terakhir menyiapkan tugasan. Hahaha. Sian depaorang kene tunggu aku.. Dan hasil kelembapan aku tu, inila diee.


Cik Ana kate aku da ade improvement sket sebab kalini die cume tolong touch up sesikit jer. Berbanding kelas yg memula haritu, macam die je yg banyak buatkan. Alhamdulillah,
tapi aku rase aku solek Kak Mas ni macam ter "over" segalanya. Hehe feeling2 macam tgh mekap pengantin padahal mekap untuk event malam jerr.


Pelik la haih awat gamba semua macam tetibe jadi terrrr crop. Okay, sebelum balik
sempat gak aku amik gamba dengan partner aku untuk kelas 2 hari ni, Kak Mas..
Hope next week dpt jadi partner lagiii....


Terasa macam bergambor dengan artis katenye. Ala ala aku ni macam orang kampung benorr kan. Mane idaknye mak andam alahaiii muke tak berbedakkkk.

Okay lahh, tunggu update untuk kelas akan datang ye..


4 c0mplaints:

mamawaiz said...

cik rum tu x de org make up pulak?

lyly yana said...

Die tak mahu pulakk

RYS AREESA NASIR jr said...

wah cantiknya Lyly! Cam teringin pulak nak memekap... hu hu...

lyly yana said...

Nnti lili mekap kn ummi RAN.. Nk x? Mesti gojes

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...