Monday, December 17, 2012

Solekan Pengantin

Hi Hi Assalamualaikum Salam Mesra dan Salam Sejahtera. Sorry sorry Tuan Punye Blog ni dah lama dah ketinggalan nak update cite baru. Almaklum busy sesaje. Takpo takpo. Banyak bende nak story kat sini.. Kene marathon la gamaknye. Korang baca tau. Hehe

Okay, 08 Disember 2012 (sabtu) haritu aku sambung balik pengajian kelas mekap2 Anjuran Giat Mara tu. Hiks. Mmg teruja habis sebab kali tu nak belajar mekap pengantin. Inilah masanya, inilah permulaannya. Nak nekad nak berazam belajar sungguh2 dan grab ilmu yg Cik Ana bagi sebaiknya. Who know (ceh, speaking lak), 1 hari nanti ade rezeki nak jadi mak andam. Mueheh. Sebagai permulaan semangat dan cita2 aku tu, aku dah pun beli set berus bobbi brown (12pcs). aku beli on9 lagi tu. Mmg semangat habis datang kelas bawak berus sendirik. Hiks

Okay macam biaselah, Cik Ana buat demo sebelum lepaskan kitorg untuk buat sendirik. Utk mekap pengantin kalini lebih tebal dalam penggunaan foundation nye. Selagi masih nampak jerawat, liang2 pori atau parut, selagi tu la kome kene tepek foundation tu. Hiks. Dan yang lainnye dalam solek pengantin ni, kite tambah penggunaan bulu mata. Ha, nk pilih bulu mata pon kene la pilih yang sesuai dgn mata pengantin tu okay.

So untuk belah pagi tu macam biasa lah, Kak Mas yg mekap kan aku. Hee. Aku tadah muka jela. So, hasilnya..


Itu hasil tangan dari Kak Mas, eyeshadow tak bape nak nampak sebab kak mas guna warna gold. So, mekap ni sesuai untuk mekap time nikah. Nampak natural n sweet gitu. Ala, bukan puji diri sendiri yg sweet. Puji mekap okay. Jgn salah paham. haha

Okay untuk belah petang nya, giliran aku bermain dengan berus, bermain dgn warna2 eyeshadow. So nervous macam nak mekap pengantin betul2 padahal Kak Mas dah beranak 3 hahah. Nekad sungguh nak buat betul2. Konon la tapi. Ceh






Amacam? Ade rupe pengantin tak? Heheh. Tolong lah abaikan muke kampung aku tu ye. Haha. Cume aku rase warna lipstik tu soft sangat lah. Agak2 kalau warna merah menyala okay tak? Kehkehkeh.


Ini semua rupa mak andam dan model hehe. Peserta pada hari kejadian sangat luar jangka dan melebihi sasaran. Sebab nye bile dengar mekap pengantin mesti sume orang eksaited kan. 

Okay tunggu update untuk kelas last on Sunday nye ye. Haha

2 c0mplaints:

mamawaiz said...

lawa..tang kening tu lawa.

lyly yana said...

@mamawaiz
kening asli tu :)

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...