Saturday, December 1, 2012

Solekan Siang

Akhirnye tamat sesi 1 kursus asas solekan harini..
harini kitorg belajar teknik untuk solekan siang.. best best. cikgu yg ajar tu nama Ana, asal dari Sepintas Sabak Bernam.. Mula2 briefing dan terangkan alat2 yg digunakan.. Then, cik tu panggil sorg model untuk buat demo kepada semua peserta...

Aku partner dengan kak mas.. untuk pagi tu kak mas yg mekap muka aku.. semua pun dgn hasil tunjur ajak cik tu jugak. heee. sebab kitorg ni bukanla expert benoo.. Hasilnye...


Tengahari tu lepas makan, kitorg diberi 1 jam masa rehat.. Solat.. Tenkiu to Datuk Dzul, yg sponsor makan untuk program kami tu. 

Slps rehat, pd waktu petang tu.. tiba la giliran aku mekapkan kak mas pulak. Muehehe. Risau nervous gigil rasenye. Tula rendah sgt self confidence dlm diri sendiri tuuu. 
Hasil tunjuk ajar cik Ana, tadaaaaaaa....inilah hasil contengan dr aku..


Amacam? ok takk? hehee..
solekan siang ni nampk cam natural je kan, sesuai la utk mekap pi keje, nak p datingg. Hehehehe...Alhamdulillah, kene praktikkn selalu ni.. Kalo tak rase rugi ilmu yg dh dapat ni kan... Ade sesapa nk join? Ke nk suh kite jd mak andam kome kawen nanti? Haha.

Meh layan gamba peserta2 harini..





2 c0mplaints:

mamawaiz said...

okeylah tu..belajar yg basic.kang kalau terror sgt, tutup kedai mak andam sabak bernam..hehehe

lyly yana said...

@mamawaiz
kalo dpt bbisnes pon ok gak tuu

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...