Thursday, December 20, 2012

Yeay, Kursus!

Hi, everyones! So sorry menyepi sekejap. Tak cukup masa nk update :)

Okay ini cerita hampir nak basi. Hihi, sorry. Nk cite pasal Kursus Kakitangan pada 10-12 Disember 2012 haritu. Asal usulnye, hanya 30 orang nama staff je yg diarah untuk p kursus ni. Yg bakinye akan pegi time bulan Januari 2013 nanti. Dan pada awalnya nama aku tak naik pon untuk pegi time 1st batch ni. Tak aci sungguh. Ala aku kan kekwat. Tak puas hati ah tak dapat pi dengan kengkawan se geng se kepala. Tertinggal nama aku dengan Kak Mas.

Tapi, hasil usaha kami setelah melalui beberapa rintangan onak dan cabaran, berhempas pulas, akhirnya Jumaat (7 Disember 2012) tu kitorg dibenarkan untuk join 1st batch ni. Lagipun ade beberapa orang yg mintak excuse atas sebab sebab yg tak dapat dielakkan. So why not la kan kitorg gantikan tempat mereka yang tak dapat nak pi tu.

Okay, weekend tu aku busy dengan kelas mekap. So, malam Isnin tu baru dapat nak packing baju. Dengar cite banyak aktiviti outdoor so terpaksa tinggalkan baju2 kurung kesayangan aku. Hiks. Penuh dan mampat 1 beg tu. Barang mekap ku tolak ke tepi, baju yg tebal pon ku pandang sepi sebab banyak benor rumours yg aku dengarr. Ok sabar tau.

Lebih kurang jam 08.00 pagi ++ kitorg gerak naik bas sewa dari IPN, sebab bas ILDAS semua pi service. Bas IPN best dan tenang sangat suka dan gembira. Sikit pon tak rasa pening dan mual2. Hehe. 

Hampir2 nak sampai ke tempat nak dituju, aku check segala bagai signal telekomunikasi. Hehe, hampa hati bila line Maxis out. Tskk. Line Celcom naik la 1-2 bar tu pon ibarat hidup segan mati takmau. Ye, hal ni aku dah maklum dari awal lagi..

Kitorg disambut dengan senyuman pihak Konsultan, oleh Cikgu Mahadi dan Kak Liza. Siap serve air limau sejuk sejuk untuk kitorg lagi.

Nak tau, tempat kitorg kursus? 


Riverstone Eco Resort, Ulu Yam. Tempat yg tenang dan damai. Malam2 dengar bunyi binatang, serangga dalam hutan. Walaupun pakai generator yg dimatikan pd jam 12.00 tengah malam, tapi cuaca kat situ dingin n tak rasa panas pong :)

Makanan yg dihidangkan sangat memenuhi citarasa, enak sekali dong! Siap ade nasik ambeng lagi tau. Syoknye makan dalam talam :) Hihihi

Sangat berpuashati dengan penganjuran kursus ni, dengan pemilihan konsultan. Program teratur dan tak memaksa untuk kita rushing. Besh oh. Pengisian program pon menarik. Bak kata Cikgu Mahadi, ape pon kene sentiasa ade 2S dalam diri : Sabar & Syukur. 





Antara pengisian aktiviti : Paintball, Ceramah & Perkongsian, Abseiling, Obstacle, Rakit, Tahlil & Nasi Ambeng, Buffet Durian dll.
  
Ape pong tenkiu so much untuk semua yang telibat dalam perkongsian selama 3h2m di Riverstone Eco Resort, Ulu Yam. Terutamanya untuk 24 orang staff yg terlibat dalam 1st batch kursus ni, pihak konsultan Cikgu Mahadi dan Kak Liza yg sporting habis, Cikgu Jinggo di atas komitmen dan perkongsian ilmu hutan, Ateh dgn perkongsian NLP, LUA dll, En. Fazrul dan semua staff Riverstone Eco Resort :)


2 c0mplaints:

mamawaiz said...

kena gigit pacat tak?

lyly yana said...

@mamawaiz
alhamdulillah xde.. tp kwn2 lain ade gak yg kene

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...