Thursday, December 27, 2012

saye suke CARA awak

Hi hi everyones :)

Mek tak kesah bile ade orang tanye, 

"eh, kau dengan die bercinta eh?"

Dan aku mesti akan jawab,

"taklah, kami kawan jer.. tak declare couple pon"

Mek tak kesah bile seseorang tu dengan pendirian dia,

"aku dengan die kawan je, so die tak bleh nk kongkong or tentukan ape yg aku bleh dan tak bleh buat"

Itu contoh okay.

Ok, aku nak bersangka baik dan aku nak positif. Aku taknak fikir die kongkong. Bagi aku, kongkong is bila dia tak bagi aku kelua pi Teluk Batik dengan mak mak orang kat ofis. Itu is kongkong kan.

Tapi bila dia cakap,

"Awak kalau keluar tu jaga diri dan jaga aurat ye"

Itu korang nak klasifikasikan sebagai apa? 

Bagi aku, aku akan klasifikasikan sebagai "menjaga". Yeah, bukan kongkong okay. Wei, seseorang tegur kau pada perkara yang baik, takkan korang tak suka kan? Kalau korang buat, korang dapat pahala. Begitula kekdahnye.

Baiklah, aku pun tak warak. Aku pon belum cukup pandai, belum cukup baik. Tapi, honestly.. Aku sedang dan akan cuba nak jadi lebih baik.

Kengkadang, orang yg terdekat di sekeliling kita especially macam family kita pun belum tentu mampu nak tegur dan bimbing kita. Kan? Ok, kite tak bleh nak salahkan dorang. So, dengan itu kite sendiri cariklah inisiatif sendirik untuk berubah. Betul tak?

Makanya, aku sangatlah bertuah sangatlah bersyukur bile ada orang yg macam bleh bimbing aku ke jalan yg benar dan diredhai. Echeeeewahhh.

Jadi, aku sangat suka cara kamu dong! Dan aku suka kamu deng deng dong deng! Eh?





Apepun, terima kasih. Gembira dapat saling berkongsi, saling menegur dan saling membimbing :)




p/s : Maaf kalau entry ini poyo..
 

6 c0mplaints:

zue_ra said...

Sharing is caring....

lyly yana said...

@zue_ra
yeahh.. agreed :)

wida said...

sape pakwe baru mu ni mek wehhh..kepochi sket

RYS AREESA NASIR jr said...

hmm... (hujung telunjuk sedang tepuk-tepuk pipi) hu hu...

alhamdulillah... aaamiiin...

lyly yana said...

@wida
takdok pakwe pon la mekkk..

lyly yana said...

@RYS AREESA NASIR jr
semoga dipermudahkan.. Aamiin..

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...