Thursday, December 8, 2011

terrible and totally bad !


okay ini entry mengutuk diri sendiri
haaa rase tak tau nak describe ape dgn diri aku nih
rase mcm teruk, 
eh, careless gile kot aku ni !!

alkisah, tengahari tadi, 
aku & kak ina nak ler menemankan officemate aku kak zura pi bank
time tu memang lah tersangat rushing
sebab ade la bendeee & hal nye
yang membuat kan kitorg kene rushing kan

pastu sampai kat pertengahan jalan, 
aku tengok ade beberapa buah kete bagi2 lampu
aku da mule syak..
should be la ade roadblock kan...

then kitorg pon pakai jela seat belt...
dan tengok2 mmg betul pon
ade police traffic buat road block...
dan dengan konfidennye aku...



Aku : Assalamualaikum tuan..

Polis : Nak tengok ic & lesen

Aku : (terus pandang henbeg then teringat.. damn! 
pursetertinggal kat ofis kot)

Aku : Kak ina, purse tertinggal kat laci ofis...

Kak Ina : ko biar betul yana.....

Kak Zura : nak suruh sesiapa yg kt ofis tlg amikkan tak? 

Aku : (ofkos la muke cuak kan)

Aku : Maaf la tuan, purse saya tertinggal kat ofis..

Polis : Tolong ke tepi

Aku : (bwk la kete ke tepi jalan)

Polis : Keje kat mana?

Aku : ILDAS

Polis : Nak Pegi mane?

Aku : Kitorg nak pegi bank, tadi rushing sangat

Kak Zura : mmg ade hal nak settle cepat kat bank

Aku: saya mintak maaf..

Polis : ic pun tak bawak?

Aku: aah, tertinggal jugak

Polis : camne awak nak p bank kalo awak tak bawak ic?

Aku: kat bank tu urusan kawan saya

Polis : tula buat keje taknak baca Bismillah

Aku: (diam)

Polis : Takpelah

Aku: Terima kasih banyak banyak..




Alhamdulillah Allah lindungi kitorang
ni jugak sebagai pengajaran kat aku
Risau gak kalo kene saman... Aish mcm2 hal pulak nanti

Ape pon aku respect pada polis tu
Jalankan keje dengan berintegriti
Tak mintak duit minum kat aku
apetah lagi la duit rasuah kan


Alhamdulillah, Syukur sangat sangat


4 c0mplaints:

wida said...

nasib baik lah...
kalau x sesaje je kena saman

lyly yAna said...

@wida
mmg nasib baik...

eija said...

mmg la die xmintak..sebb dompet ko tertinggal..dwet mesti dlm dmpet kan..heheheh

lyly yAna said...

@eija
hahah. kalo die mintak, aku nk call SPRM.. bole?

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...