Saturday, December 17, 2011

Tertipu o_O

Kesian kat diri aku, tertipu. Haha. Eh, nak gelak ke nak nangis?
Tak payah nak nangis sgt lah! Small matter jee, tapi just wanna share the experience with my blog's reader.

Alkisah mase aku kat Holiday Villa Hotel & Suites Subang Jaya tu,

Rujuk balik entry ni ------ klik sini

1st night kat situ, disebabkan malam tade disediakan supper @ minum malam,
So, abis je bengkel malam tu lebih kurang kul 11 pm, masuk bilik terase perut macam laparrrr pulok. berkeriuk keriuk bergendang perut. 
Mane taknye, last makan malam pon time kul 7pm kan. Ingatkan ade supper tapi dah pihak hotel kate tade, takkan nak pakse dorg suh sediakan pulak.

Nak dijadikan cite, dan nak dijadikan hal, tula awal awal lg tak mau standby beli maggi / biskut. Aku pon bagi cadangan kat roommate untuk order McD. 

Waaa demand makan nak sedap semedang !

Call la operator hotel untuk dapatkan nombor McD delivery tu, then aku tanye bleh ke nk call guna telefon hotel & ade ape ape charge tak nanti. 
Tau tak, operator tu kate : Boleh, its free
Ha, percume okay nak buat call. aku rase aku lom pekak tak salah dengar pon. So, aku buat jela call dengan yakin dan tanpa was was.

Okay abis cite tu, so tak payahla cite mcm mane aku makan ape yg aku order tu.

Pada hari terakhir and mase nk check out tu, tetibe je depaorang bagi bil soh bayar. Die kate untuk call yang kite buat tu, Aik pelik. pfffpf. 
Kate free? Nasib baik rm3.70 je bole la lagi cool nak bayaar. 
Kalo dorg charge rm370.00 cmne cmne cmne. Tak ketor tangan nak pegi cucuk kad ATM?





Moral of the story : Tiade bende yg free kat hotel. Sky juice pon kene baya.


Sekian.


2 c0mplaints:

wida said...

tau tak pe...tepon free tu call utk ke bilik lain je kot.

lyly yAna said...

@wida
tertipu tertipu..

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...