Saturday, December 24, 2011

Window Shopping

Kejadian ini berlaku pada hari Sabtu; 24 Disember 2011 .

Perancangan awal Aku, Akak & Abg K adalah untuk meronda di GM Klang. Tapi bila dah sumbat sumeorang dalam 1 kete, terjadilah perbualan seperti di bawah.


YONG : Nak g mane ni lili? Nak g SOGO? Carik henbeg lagi?
SAYA  : ( Dalam hati berkata : Ayat perli la ni )
SAYA  : Entah.


Beberapa minit lepastu, ade panggilan masuk dari Ngah aku. Aku jawab, tapi pelik. Kenapa kah suara Ngah aku bertukar jadi pompan? Tetibe blurr. Bengong ! Dah tentu la Kak Ngah aku yang tengah cakap.


KAK NGAH : Kat mana ni maksu?
AKU  : Kat Klang, tapi kitorg nak keluar berjalan. Nape? Kat mana? Nak datang rumah Yong?
KAK NGAH : Nak pegi mana? Tak pegi rumah pak usu ke? Tolong tolong buat ape ape yg patut?
AKU  : Nak tolong buat ape lagi?
KAK NGAH : Tu berkat nk bagi tetamu sume dah siap ke?
AKU  : Tu semua da settle la.. Siang ni dah takde buat ape ape dah. Malam nanti je tolong     angkat angkat barang bawak p dewan. Kat mana?
KAK NGAH : Tgh makan. Korang nak pegi mana ni?
AKU  : SOGO
KAK NGAH :( Sesambil suara Ngah menyampuk ) SOGO jalan jammed la..
AKU  : Oh yeke. Tahla Yong. Jomla. Bawak Waiz jalan jalan.
Kak NGAH : Oklah..


Bape minit lepas tu, ade SMS masuk. Kak Ngah aku ajak pegi Mid Valley puloks. Oklah. Kitorg follow jerrr.






Aku da agak mesti sesak kat situ. Nak nak pulak hari cuti camni. Agak susah nak cari parking. Aku da mule rase sakit kepala bile tengok keadaan sesak camtu. Nak nak pulak perut terasa kosong. Lapar.

Bertemu lah 4 orang adik beradik kat situ. Aku suka n happy (eh, mcm sama je suka dgn happy tu). Aku teruja sangat, rasa berbunga bunga hati dapat berkumpul sume adik beradik bersama ipar ipar dan anak buah. Yelah kitorg ni adik beradik 4 orang jer. Bukan senang nak berkumpul sesama macam nih.Terharu. Nak emo bole?

Takde nak borong ape pon kt situ. Nama pun window kannn. Lagipun orang ramai. Hilang semangat aku. Cuma rasa seronok sebab dapat berkumpul and jalan sama sama. Kan best kalau pegi bercuti sesama?

Keluar Mid Valley da dekat kul 4 kot. Aku da sakit kepala. Rasa lapar gilerrr. Kitorg singgah makan Nasi Arab kat Shah Alam. Tak hilang lagi rasa seronok tengok meja panjang panjang makan sesama. Huhu. Kalau Abah ade lagi best kan. Kalau arwah Mak ada lagi berganda ganda BEST !



2 c0mplaints:

wida said...

betul tu..best sesekali dpt berkumpul

lyly yAna said...

@wida
lagi best kalau bkumpul selalu

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...