Thursday, April 28, 2011

memancing

aku rase aku dah dapat tahap kesabaran yang agak tinggi la apabila aku da berjaya melepasi aktiviti memancing ikan, semalam.. haha thanks kepada kakak kakak ildas yg sudi merancang sekaligus menjayakan aktivit ni.. mmg happening laar

abis je office hour, mencicit cicit aku, KAK MAS, KAK ZURA, KAK ROHAIZA, KAK NADIA, KAK FARA, KAK ZARINA gerak berkumpul kt Lobi ILDAS..  demi mengamalkn gaye hidup sihat, kami dengan berbaju kurung tu, berbasikal ko tauuu.. menuju ke lubuk ikan tu..

idak ler jauh bebenor, dalam kawasan ildas gak.. kt peparit yg depa korek nk buat projek kayak tu.. bnyk ikan rupenye kt situ.. dengan berbekal kn pancing yg di supply kn oleh KAK FARA + pakej cacing sekali.. kire bersemangat gile ah nk memancing walopun memasing takut nk pegang....

korang x geli keeee?? eii x kesiooo teman 


apekan daya, kalo tak digagahkan jugak nk memegang tak dapat la nk memancing. tapi akhirnya ada insan yg berhati gagah ( KAK ROHAIZA ) yg sanggup memegang dan memasangkan umpan sebelum lelaki melayu terakhir ( CIK DENAN ) sampai untuk membantu kami. hakhakhak

sile stop cite pasal cacing. geli geli. aktiviti memancing mule tanpa henti bile sumeorang pon x putus putus dapat ikan. syok ooo.. walopun ade yg beberapa kali kehilangan umpan yg dimakan dek ikan tanpa sedar.. ciss tertipu. aku yg xde pengalaman memancing ni pon awal awal lg da dapat seekor ikan haruan yg bole tahan la besarnyee..
mmg berbaloi baloi aktiviti petang tu sebab semakin senja semakin laju ikan memakan umpan. tak terkira banyak nye ikan yg kami dapat, sampai tak muat ikan tu nk bernafas dalam tupperware tu. hikhik.
 

 

10 c0mplaints:

wida said...

eei..biarlah senonoh sikit gmbr tu. geli geleman okeyy

aman said...

mak aih memerah cacing tu..

zafiriqa said...

geli tgk gamba cacing tuh....kngn paling indah besame kwn2 di ildas...syok btl!

lyly yAna said...

@wida
ceh mmg udah itu rupe cacing nye.. xkn nk tukar dgn gamba mee goreng. hehe

lyly yAna said...

@aman
wahh teruja nye aman was here.. oit pendek, ade cacing kaler biru kerrrrr? eh u tau x darah cacing tu kaler kuning?

apsal x komen gune acc google?

lyly yAna said...

@zafiriqa
best kn kak. mmg indah dan berbaloi baloi. syg kome sume, mwah!

fara nurdiena said...

best sgt petang smlm...happening...

lyly yAna said...

@fara nurdiena
kn kn kn.. cube tgk ptg ni best ke x..huhu

amanbooks said...

ish x matching lgsg, bdn merah darah kuning..

baru blajo komenlah..tula suruh ajo xnk ajo

lyly yAna said...

@amanbooks
kau jgn nk pertikai ciptaan allah yer.. eleh, org nk ajo tapi x phm2, susah betul

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...