Thursday, April 14, 2011

perjalanan ke Klang

sorrylah entry yg aku update ni agak lapuk
bukan sengaja nk lambat lambat
tp mcm ape yg aku bgtau
aku tersangat lah busy busy
ape pon hope korg semua
tataplah entry lapuk ni jugak yeee


okay cite bermula on 6 april 2011 (rabu).. lepas je office hour, aku terus ditumpangkan oleh ANIS utk ke bustand sungei besar.. alkesah kwn aku, SHERIL dah pon membelikan tiket bas ke KLANG SENTRAL jam 06.30 petang.. so sementara banyak mase lagi tu, aku pon menyinggah la ke pekan sungei besar.. mencarik tudung sarung yg nk dipakai time kenduri tu nnti.. carik punye carik, dengan bantuan kakak opismate aku, KAK NADIA yang mencadangkan aku carik tudung sarung tu kat ZEK COLLECTION.. pasal aku ni mcm cerewet bebenar, da masuk ARKED MAN segala bagai pon masih tak jumpe tudung yg berkenan.. bile da dapat cadangan dan bantuan dari salesgirl n tokey kedai tu, aku pon sambar la tudung sarung yg mereka reccomendkan tu.. 

sebelom bergerak ke bustand, sempat gak aku menyinggah ke farmasi membeli gule gule sakit tekak pasal aku risau la ketakselesaan aku nk dok rmh org dalam keadaan tekak yg menggatal menggila ni.. itupon atas saranan si MONCET yg soh gak aku singgah kedai carik gule gule..

selesai segalanye bagai, aku pon menunggu la di bustand menunggu bas bersama SHERIL.... nampak gayenye bas nye tak la sampai tepat pd waktu yg tertera di tiket, almaklumlah depa tu banyak stesen nk kene bhenti nk amik2 orang kan..

google


dalam bas kami layanlah mate, pasal kepenatan punye pasal.. tapi yg haru nye dok kt belakang tang tayar pulak tu.. so tak berapa nk lena tidonye,, tp aku pelik gak ade sorg minah tu lena je tido.. da nk sampai klang baru die bangun.. 

alhamdulillah perjalanan kami selamat, walopun pade mulenye aku rase cuak pasal da lame x naek bas.. nak nak pulak sekarang ni mcm2 cite kemalangan membabitkan bas ni kan..

apabila sampai kt bustand klang sentral, kami pon menunggu abang YONG aku, lebih kurang dalam 15 minit gitu la... pasal kitorg sampai pon kire awak la jugak dalam kul 8 mlm gitula.. so aku budjet abang aku gerak dari rmh die pas maghrib la kot..

setelah sampai abg aku dengan isteri dan anak-anaknye yg somel n gendut tu, seperti yang aku janjikan nk belaja dorg makan, singgahla isik perot memandangkan perut aku da nyanyi lagu rock kapak dah, makan kt kampung jawa klang dan dan siap makan terus gerak balik ke Pendamaran..

mata da kuyu, badan dah letih..so beradu la kami merehatkan tubuh sebelom meneruskan kehidupan pada esok harinye...


5 c0mplaints:

zafiriqa said...

hehe...santek kn tudung tuh...

wida said...

tudung purple tu ker?
ada ke bas tingkat cam kat gmbr tu..
eeii bas sabak burukkk!

lyly yAna said...

@wida
entah..huhu, aah tudung yg pakai mase kenduri rumah ija, harga rm49...huahuaha

Sheril Aida said...

amboi , ak tido lena pon nk d story ye ! ko jgn jeles , ak taw ko xbley tido lena sbb krusi ko bunyik2 kn ? hahahahaahaaaa ;D

lyly yAna said...

@Sheril Aida
ahhh bas da season, naseb baik x tercabot tayar bas tu pasal ko kn duk atas taya

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...