Sunday, April 17, 2011

Nikah Day

korang agak agak, berdebar tak kalo hari ni hari korang bakal mengakhiri zaman bujang? bile harini korang da nk jadi suami/ isteri kepada seseorang? bile harini korang nk salam ngan tok kadi? 

aku tak dapat nk agak perasaan tu sebab aku belom lalui saat-saat tu lagi (one day, insya Allah).. tapi aku dapat rasekan la pastila kawan aku yg sorg ni berdebar kn, yg pasti tak tertanding la dengan debaran pengantin lelaki yg nk akad nikah nye kan..
Jumaat, 08 April 2011 - hari yg ditunggu pada pasangan FAZLI & EIJA..yang bakal dinikahkan pada selepas solat jumaat di Masjid Kampung Kundang..

beberapa jam sebelum majlis nikah tu, orang kampung & sedara mara of course la sebok di dapur kan, nk membuat persiapan makanan dan minuman utk tetamu yg hadir nun jauh di Sekinchan tu.. 
di manakah aku & SHERIL

ceteka ceteka? 2 jam sebelom majlis, aku ngan SHERIL offer diri nk pegi pekan tanjung sepat.. kekunun nk carik tudung sarung utk pengantin.. pasal pengantin degil bebenor nk pakai tudung bawal tu, kami ni dah bising bising nk soh pakai tudung sarung jugak! ate, biarla nampak kemas dan lain dari yg lain sikit kan.. so kami redah pekan tanjung sepat, tak nampak la pulak batang idung kedai yg jual tudung, yg ade cume kedai apex apex je.. 

akhirnye kami berdua decide la nk ke pekan Banting.. jauh tuuuuu.. redah redah jumpe kedai jual tudung tepi jalan sebelum sampai pekan Banting, ade jugak tudung yg cantik tapi jenisnye tudung sarung + selendang.. macam leceh la pulak nk memutar belitkan nanti, takot tak sempat 1 hal la jugak.. lame kami buang mase kt kedai akak tu sampai la akak tu bg cadangan soh kami g carik dulu kt pekan Banting..

nk dijadikan cerita pekan Banting sesak juge lelagi da time lunch kn, org2 keje opis mestila nk kua makan, nk balik rmh, nk pegi solat jumaat, + pulak budak budak balik sekolah kan.. kitorg masuk 1 kedai je, terus sambar tudung yg kami berkenan la konon (sebenarnye malas nk pegi kua masuk banyak kedai!) mase da singkat, nk hadap jalan balik 1 hal lagi kn.. 
dalam kul 1 lebey la kami sampai semula ke rmh EIJA, dia pon tengah di make up kan... so kire tak terlambat la kn.. kami serah tudung tu kt die, then kami pon bersiap siap ler..

malas nk taip karangan panjang panjang, silelah layan gambar majlis nikah di petang hari itu :)



cantik x tudung ija tu? tudung aku pon baru beli mase beli tudung ija tu. hehe!

SHERIL - EIJA - BOB - ME!


EIJA's m0m


mohon restu ayahanda ABU TALIB

makcik sabariah - BOB's m0m

"jage diri baik-baik, jage suami"....

"yeay, aku dapat menantu"..

pakcik abu talib - makcik jania - eija - bob - pakcik tamami - makcik sabariah

"sonoknye semua dah selamat"

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz mereka sah menjadi suami isteri.. Tahniah korang, semoga berbahagia :)

2 c0mplaints:

wida said...

ala..comelnya pengantin. ko pon kena cari size cam tu..biar sepandan..kui kui

lyly yAna said...

@wida
amboi, kirenye yg ade ni x sepadan la ye? kene carik yg lain la ye? camtu bye bye la kt moncet ye..haha

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...