Sunday, April 3, 2011

perasaan mau belajar larh!

semalam 02 april 2011, mase aku dok ngobrol dan bersembang2, berdating2 dgn MONCET, cite cite punye kesah pengalaman interview.. tercakap la pasal hasrat da impian aku yg maseh lom kesampaian.. sebenarnye aku da ngidam mende ni dari semenjak lepas SPM lagi, tapi harapan tinggal harapan la bile aku da makin busy dan makin lupe lupe..hehe

entah camne la aku boleh teringat balik kt impian aku tu.. tetibe je, oh alkisah sbb sesambil bercakap tu, tangan aku dok menjahit butang baju kemeja die.. eh cool kan aku berdating sambil menjahit? muahahaha...

korang nk tau gak ke ape impian yg tak kesampaian tu? sebenarnye kan, aku teringin nk belajar menjahit.. ape? korang mcm tak percaye ke? aku ade minat tauuuuu..aku bukan la hadap sgt nk berbisnes menjahit, tapi misi dan visi aku adelah utk menjahit baju diri sendirik dulu, then da pandai n expert, barulah aku boleh menjahit baru appak aku, baju adik beradik aku.. maybe aku boleh charge upah yg murah la, ala ala dapat diskaun dgn syarat dorg kene la sponsor baju raye aku..hihih

pastu kan, kalo aku da sesangat pandai baru la aku nk pikir nk buat bisnes ke ape, tapi tak bole la amik tempahan bebanyak sebab aku risau aku makin kurus bile tak cukup tido.. yela, aku pon ade keje tetap nk kene buat.. takkan aku nk benti keje pulak kan..
aku harap impian aku tercapai sebab aku rase aku perlu belajar atas alasan kos upah menjahit baju makin mahal korang tau.. lagi mahal dr harga baju.hehe so tu la aku mcm eksaited nk belajar.. dapat lepas baju sendiri pon da kire alhamdulillah syukur sesangat. hehe

jadinye, MONCET menyokong penuh hasrat dan impian aku, so aku dengan selamber nye soh die sponsor aku utk masuk kelas menjahit. aku mcm tak dengar pulak die kate die setuju tapi ape kate kite kire lumpsum la, kire die setuju la nk sponsor aku (eh, leh ke pakse camtu?) hehe. pastu die pon dengan rela hati nk tlg carikkan tmpt aku nk belajar tu. jadi mcm syok la bile ade org lain yg turut eksaited kan kan jadi lebih bersemangat dan bermangat mangat lah.. walopun aku tau hasrat die eksaited tu.. aku tau la kau nk soh aku jahitkan baju melayu kau kan? ciss, ade udang di sebalik mee rupenyeeee...
kire kirenye kire jadi la harapnye cita cita dan impian aku ni ye.. nak nak pulak bile MONCET kate aku ade talent, so mesti belajar sehari je pandai... aku tau la kau bodek aku sbb taknak baya upah bile aku jahit baju melayu kau kan, pendek? citttt, hampeh! camne bisnes aku nk bkembang dan camne aku nk kaye kalo awal2 lagi da ade org mintak jahitkan baju taknak baya upah? *^%^##@$*($$#@#!@*%^!

ok harap pembaca sekalian menyokong dan mendoakan semoga impian saya tercapai. amin.

7 c0mplaints:

Silent Thinker said...

pergi belajar menjahit!!~nnt aku tempah dgn ko dgn syrat bg diskaun yer!

wida said...

Sokong..skrg upah jahit lg mahal dr kain tu. kalau ko pndai jahit..leh suruh ko jer, hehe.

lyly yAna said...

@Silent Thinker
hahha, insyaAllah... *eksaited*

lyly yAna said...

@wida
ok ok, sekarang dalam proses mencarik guru nih..

zafiriqa said...

jaitkn bju tok ank akk girl yg soomeell tu...blh ka????

lyly yAna said...

@zafiriqa
tade hal la :)

zafiriqa said...

ok..nk suh buatkn kebaya moden siap jait manik ye...............

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...