Tuesday, November 27, 2012

Hadiah HariJadi

Assalamualaikum..


Meskipun ulangtahun kelahiran aku da hampir sebulan berlalu,
tapi janganlah jeles sebab aku masih menerima hadiah hari jadi hokayy.  Hiks

Abaikan la orang orang yg dengki dan jeles itu,
yang penting sesapa pun yg nak bg hadiah kt aku sangatlahhhh
dialu-alukan.
Anytime. Hehe. 

Semalam 26 Nov 2012,
dapat hadiah hari jadi daripada Sepupu aku
sepupu paling comel hehe (wekk!)
Sepupu yg sentiasa ade untuk kongsi susah senang,
kongsi suka duka, sentiasa ada ruang dan waktu,
untuk aku. Kitorg dah macam adik beradik dah.. 
Dengan sape dia jumpa, dengan sapa dia berkawan, dengan sapa dia bercinta, 
kt mana dia berada, semuapun dalam poket aku. Hihihi
Cume kengkadang aku jer berahsia dengan dia

Apeapepon, tengs a lot untuk hadiah ni.
Niat asal nak suruh dia survey kan buku ni ade jual kat mane.
Tuptup dah dibeli. Nak baya tp dah dikata as a 'gift' kan
alhamdulillah..

Penulis : Hilal Asyraf
             
InsyaAllah, buku ni akan jadi panduan dalam misi pencarian cinta.
chewah chewah...


Awak, Kita Ini Bercintakah?

 Awak,
Kita tidak berpegangan tangan seperti mereka,
Melafazkan kata cinta berbalas-balasan,
Bahkan sering ada jarak antara kita,
Dan wujud pelbagai batasan.

Kita ini bercintakah?

Awak,
Kita ini tidak sering berhubungan,
Tiada bicara manis,
Dan masing-masing sibuk dengan diri untuk dipersiapkan.

Kita ini bercintakah?

-----------------------------------------------------------------------------------

Ya,
Kita ini bercinta,
Cuma bukan dengan definisi mereka,
tetapi dengan definisi Nya.

Belum waktunya untuk melangkaui batas yang ada,
Sekarang adalah masa untuk mempersiapkan diri kita.
Manis hubungan bukan pada pegangan tangan,
Juga bukan pada bicara kata,
Tetapi dengan hubungan kita terhadap Tuhan,
Dan sejauh mana kita menjaga pasangan dari neraka.

Nanti bila kita bersama,
Kita bukanlah keluarga biasa,
Bahkan pasangan yang siap untuk menembus Syurga Nya.

Awak,
Bukankah itu adalah cinta?




~ Hilal Asyraf ~





4 c0mplaints:

mamawaiz said...

nak pinjam..haha

RYS AREESA NASIR said...

Hadiah saya adalah doa...(Sofi yg kata)

lyly yana said...

Hahhaha sebok je ye..

lyly yana said...

Hehehe bagusnye Sofi :)

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...