Monday, November 26, 2012

Terima hakikat

AMARAN : Ini entry tanpa gambar.


Mulai harini dan saat ini, kehidupan aku akan jadi
Back to normal
Back to basic

Ye, sedih.

Sebab....

Bila aku balik rumah nanti, dah takde orang sambut aku..
Dah takde orang lari kejar aku..
sambil menjerit "Maksyuuuuu"

Waaa.. nak nangis bole?

Seminggu weh. Start dari 17hb Nov die balik,
sampai la ke pagi tadi (26hb Nov) aku masih dapat jumpe die sebelum pi kerja tadi.

Dalam tempoh tu la aku melayan kerenah die, bergaduh, ketawa, 
makan, tido dan mandi pon bersama. 
Mestila terasa kan bile dia takde.

Hehe. mesti tertanye tanye aku meroyan cakap pasal sape kan..
Ni pasal anak buah aku, si pompan kecik yg kuat bebel YAYA.
Kan die sama Ibu  sama abg2 die (Nabil, Afiq & Aqil) & baby die (Aisya)
duk kampung selama seminggu ni. 
Yela, lagipun aku ni kan da selalu sgt keseorangan n kesepian,
jadinye bile depaorang ade kt rumah terasa riuh rendah dan meriah la.

Tu yg bila harini dorang da nk balik Semenyih, 
terasa la jugak jadinye.
Puas ku seka air mata aku dari jatuh tau. Eceeewahh.


Heee, seminggu ni kan puas aku gaduh dengan dorg,
gaduh mulut la tapi, gaduh rebutkan remote tv,
gaduh cubit cubit sbb si pompan kecik kuat bebel suke 
carik gaduh, suke smackdown aku haha.

Dalam tempoh tu gak, ade yg makan nk bersuap.
haish, tido sebantal setoto.
nak nak pulak tiap malam aku pakaikan pampers
kat si Yaya tu. Kekadang die suruh peluk.
Hei, si Yaya budak kuat mengadu.
penah sekali tu die tertido kat luar, aku pon angkat 
bawak masuk dalam bilik, pakaikan pampers
tapi rerupenye die tipu aku tau takkkk. purak2 tidooooo.
Cisss tertipu tipahhh.

Haha, malam nanti rindu la nak wish
"Selamat Malam Yaya"
sebelum tido...
kalau Yaya ade, dia mesti wish balik kat aku
"Selamat Malam Maksyu"...

Pagi tadi aku bangun nak p kerja kul 6,
si Yaya pon bangun gak.
Agak pelik di situ. Tak pernah pernah dia bangun awal cenggitu.
Die tau la kan harini dia da nak balik Semenyih.
Haih sadis.

Sedih kannnn. sebab tak pernah2 menghabiskan masa bersama
dorang dalam tempoh yg panjang dan lama begini tau.
Rindu  jugak kat baby baru si Aisya.
Budak kuat nangis, kuat kentut. Kentut bau busuk macam orang tua.

Dahla takmau emo emo.
Bebile free kang aku lepak ah rumah depa pulak kan.




p/s : Tau2 jer aku tgh update entry ni, Yaya baru pas call. Bergenang airmata aku bile Yaya cakap "terima kasih Maksyu sebab jaga Yaya". Waaa, sedih nak nangis. Okbai

2 c0mplaints:

mamawaiz said...

sedihnya...kesian kat ko

lyly yana said...

Mmg sedih. Blinang air mate tido mlm td.. Sunyi sgt

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...