Thursday, November 1, 2012

Korban ILDAS

norliyanapauji.blogspot

 Terkejut ler teww. Bukak2 tetengok ade gamba lembu kan. Hehe
Tu lembu yang telah selamat dikorbankn time Program Korban ILDAS pada hari Isnin,
29 Oktober 2012 haritu..

Lembu tu ganas, time nk sembelih terkencing2, dok nk libas orang, dok nk kejar orang.. 
Haha gerun weii.

Alhamdulillah, setakat 4 tahun ++ kat ILDAS ni, tetiap tahun mesti ade majlis korban dibuat.
Well, seperti tahun2 sebelum ni, korban ni dibuat kt ILDAS,
segala urusan lapah melapah, pembahagian & masak2 dibuat secara beramai2, gotong royong.

Ape yg penting, KERJASAMA!


norliyanapauji.blogspot

 Kalau nk diikutkan, tahun ni aku ditugaskan untuk tugas pembahagian daging2.
tapi, disebabkan ramai yang tak datang, cuti dan sebagainya,
so aku pon menawarkan diri untuk tolong kengkawan yg ditugaskan kt bahagian 
potong2 dan timbang daging utk diagihkan.. hehe

norliyanapauji.blogspot

 Macam2 aksi dan ragam dengan kengkawan ni,
tapi yang paling over nye mulut asek la nk potpetpotpet tak bhenti henti.
Sokmo ngomel daging tu banyak lemak
Jenuh nk buang lemak pasaiii pisau yang dibawak tumpul semedang.

norliyanapauji.blogspot

Yang aku pulak, bile time orang sebok potong daging,
aku dok layan SMS kat henpon. Hehe
Alang2 pegang henpon, tu yg dapat snap gamba seketul dua..
 
norliyanapauji.blogspot

Abis je keje, selesai je pengagihan.. kitorg balik ke opis.. rehatkan badan yg bau lembu tu..
huh, penat rupenye mengerjakan sekoq lembu. 
Tahun ni, kami serahkan tulang temulang tu kat caterer Anjung Selera,
Depa dok pakat masak tulang tu buat sup, pastu caterer2 tu sponsor gak nasik n lauk2 lain.

Best sesangat... 2 mangkuk gak sup tulang aku tibaiii. fuhh, terangkat sungguh.
Lepas makan jer, tersadai la aku kekenyangan. Hehe.

 

5 c0mplaints:

mamawaiz said...

mkn daging banyak2..darah tinggi!

lyly yana said...

@mamawaiz
mudah2an dijauhkan :)
hehe

miss ina said...

setahun sekali jer mkn dgg..hikhik

lyly yana said...

@miss ina
daging kt dlm peti ais tu nk wat ape tahh

miss ina said...

buat kndri thn depan..haha

Post a Comment

A big thanks sudi singgah and tinggalkan komen. Korang memang cool lah !

Happy Birthday Ceritera Si Somel !

Daisypath Happy Birthday tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...